П`ятниця, 29.03.2024, 14:32 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Квітень » 13 » Поки голови воюють між собою
17:20
Поки голови воюють між собою

13 квітня 2012 року.  Навколо зборів  співвласників ОСББ «Згода-96», які пройшли 6 квітня і вибрали нове правління,  відбувалися  дивні речі. Збори ці були скликані на вимогу великої кількості мешканців будинку й ініційовані групою співвласників, які незадоволені діяльністю голови правління ОСББ Андрія Копійки. 

Директорка Скандинавської гімназії, де зазвичай відбуваються такі збори, пані Пушкарьова спершу дала письмову згоду  на проведення зборів. Крім того, підтвердив дозвіл і заступник голови Дарницької РДА В.Дзюба. Відповідно було переказано кошти на  оренду залу.

 Але напередодні зборів директорка гімназії прислала листа, яким відмовляла у проведенні заходу. Виникло припущення, що тут не обійшлося без втручання районної влади, якій підпорядкована Скандинавська гімназія. 

Звісно, з районною владою міг домовлятися хтось із ОСББ «Згода-96», хто був зацікавлений в тому, щоб збори не відбулися. Лише після публікацій у ЗМІ і кількох дзвінків до Дарницької РДА з повідомленням про те, що події і далі будуть висвітлюватися в ЗМІ заборону на оренду зали було скасовано.

Ось уже понад два роки у ОСББ «Згода-96» триває конфлікт: нинішній голова Андрій Копійка конфліктує з колишнім головою Юрієм Григорчуком. Новий голова заселявся у офіс правління зі скандалами і бійками. Навіть міліція приїздила. 

Колишній голова відмовився передавати нинішньому голові печатку і завірений державною печаттю Статут ОСББ. Навколо владних повноважень тривають суди. Колишній і нинішній голова доводять нелегітимність один одного.

Мало того, серед співвласників поширюються листівки за підписом анонімних співвласників ОСББ «Згода-96», в яких критики нинішнього  голови звинувачуються у розкраданні разом з колишнім головою  коштів до 200 000 гривень. 

Іноді це робиться у не вельми коректній формі: «У вас явно тяжкі наслідки після клімаксу – втрата пам`яті та тяга до утепленого стояка Григорчука», - написано в одній з листівок на адресу однієї з прихильниць колишнього голови. В свою чергу критики заявляють, що він неефективно використовує кошти.

Вищий спеціалізований чуд  суд України 7 березня нинішнього року ухвалив: «Рішення Дарницького районного суду м. Києва від 26 січня 2012 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 26 грудня 2012 року залишити без змін». Згадані рішення полягають в тому, що збори співвласників ОСББ «Згода-96» від 14 березня 2009 року і 9 квітня 2011 року визнано перші недійсними, другі -  неправомочними. Відповідно обрані на цих зборах Григорчук і Копійка вважаються нелегітимними.

Тим часом, з 9 квітня 2011 року, коли був обраний Андрій Копійка, збори співвласників не проводилися, хоча згідно із статутом вони мають скликатися раз на  рік. (Вищезгадані збори, як у же відзначалося, були ініційовані групою співмешканців). 

Відповідно співмешканці, які наймають голову правління на роботу і платять йому зарплату, не чули його звіту про виконану роботу. Так само не чули і звіту ревізійної комісії. Бюджет, за яким має жити будинок, не затверджувався співвласниками. Таким чином,співвласники не знають, які кошти куди витрачаються і скільки грошей отримує персонал. Слід припустити, що зарплату члени правління собі поклали таку, яку вони самі вважають за потрібне.  

В цій ситуації найбільш логічний вихід: ухвалити політичне рішення, тобто обрати нове правління, яке не буде конфліктувати і прислухатиметься до думок співвласників  будинку. Що власне і було зроблено. 

Збори також ухвалили рішення заснувати сайт ОСББ, на якому публікувати новини будинку, всі рішення зборів і правління, витрати коштів і тому подібні речі. Таким чином,  будь-який мешканець зможе відстежувати як використовується бюджет.  

Андрій Копійка в розмові зі мною назва ці збори  неправочинними. Нинішні члени правління сказали мені, що їх на ці збори ніхто не запрошував, а потім заявили, що їх туди просто не пропустили.

Тим часом, нове правління подало документи на реєстрацію до органів державної влади. Після реєстрації мають відбутися ще одні загальні збори, на яких відзвітує новообрана ревізійна комісія і буде затверджений бюджет.

Юрій Луканов.

Шановні читачі, ви можете коментувати публікації. Для цього треба зареєструватися. 

Питання ОСББ "Згода-96" можна обговорити на нашій сторінці у Facebook http://www.facebook.com/zhoda96

 

 

Переглядів: 708 | Додав: lukanov | Теги: Голови судяться | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 SergCroli  
0
<a href=http://zmkshop.ru/novosti/izgotovlena-i-zapushchena-v-montazh-lestnitsa-dlya-vykhoda-na-krovlyu/>устройство консолей в строительстве</a>

2 Imad  
0
Deep thought! Thanks for coirtibutnng.

1 Kisil V. kv.45  
0
Копійку підтримує Дзюба, оскільки вони колеги по минулий роботі в Академії МВС.

Ім`я *:
Email *:
Код *: