Субота, 27.04.2024, 06:08 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Блог

Головна » 2013 » Квітень » 12 » ОСББ "Згода-96" перестає бути скандальним
18:46
ОСББ "Згода-96" перестає бути скандальним

Новина, на перший  погляд, стосується лише суто зацікавлених осіб. Загальні збори об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Згода-96», що на Осокорках в Києві, на загальних зборах обрали нове правління. Нібито нічого особливого, але все ж таки ця історія може стосуватися всієї України.

Річ у тім, що ОСББ – це невелика модель держави. Є співвласники будинку, які голосуванням обирають «владу» - членів правління. В свою чергу члени правління призначають виконавчі органи.

За весь час існування цього об`єднання з 1996 року всі збори співвласників носили скандальний характер. Кожного нового голову виганяли зі скандалом, при чому без якоїсь об’єктивної інформації про діяльність вигнаного голови. Просто комусь здавалося, що якісь кошти використовувалися неефективно, а то й розкрадалися.

 Пару років тому після чергових скандальних зборів почалися жорсткіші  конфлікти. Після них сталася бійка між «новим» і «старим» керуючими.  Приїздила міліція. Одні мешканці кажуть, що це було рейдерське захоплення, повний «беспредєл». Інші твердять, що «старий» незаконно не хотів звільняти посаду.

Конфлікти між «старим» і «новим» головами тривав вже у вигляді судових позовів. В кінцевому підсумку суди вирішили, що обидва вони нелегітимні.

В такому випадку очевидно, що треба ухвалювати політичне рішення і вибирати нове керівництво. Що і було зроблено на загальних зборах.

Збори пройшли, як ніколи,  організовано і без  ексцесів. Мали змогу виступити всі бажаючі. Нікому не закривали рота. Ніхто ні з ким не сварився. Вибрали також і ревізійну комісію, куди увійшли люди з економічним і аудиторським досвідом.

Мабуть, це той випадок, коли люди зуміли «об`єднатися   перед розстрілом». Іншими словами: вони зрозуміли: коли ситуація розвиватиметься в попередньому напрямку, то будинок збанкрутує і розплачуватися за це доведеться їм самим.

Напередодні зборів була спроба  їх зірвати. За день до них директорка гімназії, де орендується зал, зненацька заявила, що на цей день зал зайнятий. Зрозуміло було, що без втручання з Дарницької РДА тут не обійшлося. Довелося підключати журналістів. І вирішувати це питання. Щурі у владі бояться розголосу.

Правда, після цих зборів може бути ще одна проблема. Нині діючий нелегітимний голова може чинити сваволю – і не захотіти віддавати ключі від правління. Але учасники зборів, обговоривши це питання, вирішили, що будуть діяти, спокійно, організовано і примусять його це зробити.

Коли громада організовується, то їй ніхто не страшний. 

Юрій Луканов. 
Переглядів: 575 | Додав: lukanov | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: